Peloponnesos: bezienswaardigheden

Messenien_Landkarte_LeafletPeloponnesos, en met name de provincie Messinía, is enorm rijk aan cultuur en historie.

De landstreek Messinia werd in de Griekse oudheid door de Spartanen veroverd. Het historische Messinië werd om zijn vruchtbaarheid begeerd door het aangrenzende Sparta. Omdat het eigen Laconië spoedig overbevolkt raakte vielen de Spartanen het aan en slaagden erin het te veroveren, tijdens drie opeenvolgende Messenische Oorlogen (8e tot 5e eeuw v. Chr.). De (acht) Ottomaans-Venetiaanse oorlogen werden gestreden in de 15e tot 18e eeuw. Het waren een serie conflicten in het oostelijke Middellandse Zee gebied. Ze werden uitgevochten tussen de republiek Venetië en het Ottomaanse rijk. De Griekse Onafhankelijkheids oorlog was een oorlog tussen de Grieken en de Turken, vanaf de Griekse onafhankelijkheidsverklaring van het Ottomaanse Rijk in 1821 tot de erkenning van de onafhankelijkheid van het moderne Griekenland in 1832. (Bron: Wikipedia)

Deze geschiedenis heeft prachtige bezienswaardigheden nagelaten:

Koroni heeft een 13e-eeuws kasteel. In het kasteel is nu het enorme Timiou Prodromou-klooster gevestigd. Bij de poort van het klooster ziet u een Byzantijnse kapel en de fundamenten van een Artemis-tempel.

In Methoni vindt u het indrukwekkende Venetiaanse kasteel uit de middeleeuwen toen de stad een belangrijk handelscentrum was op de route tussen Venetië en Jeruzalem. Op een eilandje aan de kust ziet u het kasteel van Bourtzi. Vroeger werd Methoni samen met Koroni, “De ogen van Venetië” genoemd.

Bij Gialova heeft u het eiland Sfaktiria voor de kust. Op dit eiland vond in 1827 de slag van Navarino plaats. Op het eiland staan monumenten die herinneren aan deze slag.

Het kasteel Neokastro ligt in het plaatsje Pylos en werd in 1572 door de Turken gebouwd. Het kasteel ligt op loopafstand van de haven en het centrum. In het centrum van Pylos staat een monument die herinnert aan de zeeslag van 1827, gewonnen door de geallieerden waaronder de Nederlander Lodewijk van Heiden.

Vlakbij Petalidi liggen de opgravingen van Oud-Koroni (deze stad werd in de vierde eeuw voor Christus gebouwd).

De stad Kalamata heeft een 13e-eeuws kasteel en aan de noordkant een kleine Byzantijnse kerk. Vanaf het kasteel heeft u uitzicht over de zee met zijn stranden en het landschap met zijn oudheden.

Verder heeft u nog Oud-Messini. Hier vindt u archeologische opgravingen uit de Griekse geschiedenis. Vanaf het dichtbij gelegen plaatsje Mavromati heeft u een prachtig uitzicht over de opgravingen waaronder een tempel, een theater en een stadion.

Vanaf het district Messinia is het niet ver rijden naar de historische plaatsen Sparta, Mistras en Olympia waaraan de Olympische Spelen hun oorsprong hebben te danken.

Ons aanbod op Peloponnesos

Wij zijn gespecialiseerd in huizen op Peloponnesos. Als u zich in deze regio wilt vestigen, kunnen wij u goed verder helpen.