Messinía: ons werkgebied

Ons aanbod van huizen en bouwkavels bevindt zich in Messinía, 1 van de 7 provincies van Peloponnesos. (Maar ook búiten Messinía zijn er mogelijkheden om via ons een bouwkavel te kopen en uw huis te laten bouwen!)

Ligging van Messinía

De kaart van de Peloponnesos lijkt op een grote hand met 3 vingers en een duim. De meest linkse, westelijke vinger is de provincie Messinía, met als hoofstad Kalamata. De middelste vinger heet Máni. Het noordwestelijke deel van Máni behoort ook nog tot de provincie Messinía.

Temperatuur

Het klimaat is heerlijk mild met veel zon. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur boven 30 graden, en in de winter rond de 15 graden. Messinía heeft daarom een heel vruchtbaar landschap met prachtig bloeiende bomen en planten. U vindt er langgerekte zandstranden en rotsachtige baaitjes.

Bijzonderheden

In Messinía vindt u zeer veel olijfbomen. Ook in Nederland zijn de grootste vruchten hiervan te koop: de Kalamata-olijf. De kleine olijven worden tot olijfolie geperst. De opbrengst van de olijfgaarden vormt hier nog steeds de belangrijkste bron van inkomsten.

Dorpen en steden in Messinía

In de omgeving liggen meerdere leuke dorpjes en stadjes. In het zuiden vindt u bijvoorbeeld Methoni (Venetiaanse haven), Finikounda, Pylos met zijn baai van Navarino, Paleis van Nestor en het plein met prachtige platanen. Rijdt u naar het noorden, dan komt u in Chrani, Petalidi met zijn heerlijke plein en Kalamata, de hoofdstad van Messinía, met de kathedraal, het archeologisch museum en de gezellige dagelijkse markt.

De prachtige dorpjes met gastvrije bewoners en het heerlijke klimaat maken de Peloponnessos tot een fantastische plaats voor uw tweede huis in Griekenland!

Enkele dorpjes en steden lichten we hieronder nog even uit:

Koroni

In de provincie Messinía ligt Koroni. Koroni ligt in het uiterste zuidwesten van de Peloponnesos aan de Golf van Messini. Vroeger werd Koroni, samen met Methoni, “De ogen van Venetië” genoemd. Het ligt aan de voet van een Venetiaans kasteel dat in 1206 werd gebouwd. In het kasteel is nu het enorme Timiou Prodromou-klooster gevestigd. Bij de poort van het klooster ziet u een Byzantijnse kapel en de fundamenten van een Artemis-tempel.

Het stadje zelf (1830) is tegen de heuvel gebouwd en wordt sfeerrijk verdeeld door smalle straatjes, die met elkaar verbonden worden middels steegjes en trappetjes, die zorgen voor mooie doorkijkjes naar de haven en de zee. De luiken en smeedijzeren balkons aan de huizen zorgen voor een authentiek Griekse uitstraling.

In Koroni wonen slechts 1600 mensen. Het heeft meerdere stranden en een heerlijke boulevard met vele terrasjes en taveernes.

Gialova

Iets ten noorden van Pílos ligt het badplaatsje Giálova. Het kleine dorp is een oase van rust. Het is er gemoedelijk, prachtige gelegen aan het water met gezellige tavernes. Vanaf de terrasjes kijkt u uit over de zee en naar centrumstadje Pylos. Het dorp heeft een mooi zandstrand met palmbomen, de langzaam aflopende zeebodem maakt Gialova tot een zeer geschikt strand voor kleine kinderen.

Lagune van Voidokiliá

Vlakbij, iets ten noorden van Giálova ligt de beroemde lagune van Voidokiliá, dit is een natuurreservaat dat door vogels als broedgebied wordt gebruikt. Via een pad over de rotsen komt u bij de restanten van een oud fort op de top.

Pylos

Pylos is een bedrijvig stadje in de baai van Navaríno. In de baai voor de kust ligt het eiland Sfaktirí. Op het gezellige plein van Pylos, met zijn twee grote platanen, is het heerlijk zitten. Pylos heeft plm 2600 inwoners.

Finikounda

Finikounda ligt tussen Methoni en Koroni in heeft ongeveer 700 inwoners. Finikounda is bij buitenlanders maar ook bij de Grieken een geliefde badplaats. Het is er allemaal klein en pittoresk gebleven.

Het is een zeer charmant vissersdorp met een haventje en een pracht strand. De tavernes liggen aan het strand, het winkelstraatje is zomers gezellig druk en ’s avonds de ontmoetingsplek. Er zijn in Finikounda supermarkten, slagers en bakkers.

Methoni

Methoni is een oud stadje in het zuidwesten van Messinía. De baai en het zandstrand van Methoni is in de zomer een veel bezochte vakantie bestemming. Methoni heeft een gezellige dorpskern en ligt tussen Finikounda en Pylos.

strand in een van de dorpjes
methoni 1
DSC01090
Hafen von Kyparissia

In Methoni bevindt zich een van de meest indrukwekkende Venetiaanse kastelen. Komend uit de richting Finikounda, zult u al van verre het schiereiland met het kasteel erop zien. Tegenover het kasteel ligt aan het strand een gezellig plein met veel terrassen. De natuurlijke haven van Methoni trekt veel zeilers, de baai geeft beschutting en het uitzicht is prachtig. Vanaf de haven is de oude binnenstad dichtbij, er heerst een gezellige authentieke sfeer.

Ons aanbod in Messinía op Peloponnesos

Wij zijn gespecialiseerd in huizen op Peloponnesos, in de provincie Messinía. Als u zich in deze regio wilt vestigen, kunnen wij u goed verder helpen.