Over Peloponnesos

Peloponnesos is een schiereiland, en is het meest zuidelijke deel van het vasteland van Griekenland. Het is half zo groot als Nederland en dunbevolkt: er wonen slechts 1,5 miljoen mensen.

griekenland 2 augustus 2005 213
IMG_6948
Haven Kalamata kl
vissers komen thuis

Topografie van Peloponnesos

Peloponnesos bestaat uit 7 provincies, waar u prachtige oude steden vindt zoals Sparta, Nafplio, Tripoli en Olympia.

Het schiereiland wordt begrensd door de Golf van Korinthos en de Egeïsche en de Ionische zee. U kunt er komen door vanuit Athene het Kanaal van Korinthos over te steken.

Het landschap van Peloponnesos is zeer bergachtig. Op enkele vruchtbare kustvlakten en plateaus in het binnenland na, beheersen de gebergten het schiereiland. De hoogste berg (2407m) vindt u in het Taigetosgebergte. Andere indrukwekkende toppen zijn de Kyllini (2376m) en de Helmos (2341m)

Peloponnesos kaart

Peloponnesos_kaart

Bezienswaardigheden op Peloponnesos

Peloponnesos heeft veel bezienswaardigheden dankzij de rijke cultuur en historie, vooral in de provincie Messinia (waar ons aanbod zich bevindt). Op Peloponnesos zijn 13de-eeuwse kastelen, monumenten die herinneren aan de Peloponnesische oorlog, en opgravingen van onder andere Oud-Koroni.

Meer over de bezienswaardigheden op Peloponnesos

Het weer en klimaat op Peloponnesos

De gemiddelde temperatuur op Peloponnesos is in de zomer rond de 30 graden, en in de winter zo’n 14 graden. Regenbuien zijn meestal kort en hevig. Daarna schijnt de zon weer.

Veel groen

Een groot deel van het schiereiland is bedekt met olijfgaarden en dennenbossen. Deze bomen geven de Peloponnesos haar groene uiterlijk. Er groeit daarnaast zeer veel fruit: kersen, pruimen, abrikozen, perziken, granaatappels, peren en vijgen. Al deze vruchten worden vaak in stalletjes langs de weg goedkoop aangeboden.

Meer over de natuur op Peloponnesos

Poort Koroni 40
IMG_1588
griekenland 2 augustus 2005 139
straat_klein[1]

Herkomst van de naam Peloponnesos

Het schiereiland heeft de naam gekregen van Pelops, volgens de mythe de zoon van Tantalus. Door zijn vader werd hij aan de goden geofferd. Pelops stond op uit de dood en kwam op de Peloponnesos terecht. Hier maakte hij zo veel indruk dat men over ‘het Eiland van Pelops’ ging spreken.

Huizenaanbod op Peloponnesos

Alle huizen in Griekenland die u op onze website vindt, bevinden zich op Peloponnesos. Dus als u zich op dit schiereiland wilt vestigen, moet u bij ons zijn: wij zijn gespecialiseerd in dit Griekse schiereiland.